onsdag den 24. april 2013

Ungdomsuddannelserne skal arbejde endnu tættere sammen lokalt

Fremtidens institutionsstruktur er afgørende for at løse samfundets uddannelsespolitiske målsætninger. Derfor skal erhvervsskoler, gymnasier, social- og sundhedsskoler og voksenuddannelsescentre arbejde endnu tættere sammen lokalt for at skabe bedre sammenhæng mellem uddannelserne og sikre alle unge adgang til en ungdomsuddannelse.

Bestyrelsesforeningerne for ungdomsuddannelserne har slået et slag for at nedbryde barriererne og kan i dag præsentere en rapport, der sigter mod at løse de uddannelsespolitiske målsætninger gennem endnu tættere samarbejde.

Formand for VUC Bestyrelsesforeningen, Per Skovgaard Andersen, forklarer: De største udfordringer for fremtidens institutionsstruktur er at skabe bedre sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne og sikre, at alle unge har adgang til en ungdomsuddannelse. Det er nødvendigt for at opfylde målet om, at 95 % af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse i 2015. Derfor skal der nedbrydes barrierer, og det løses kun gennem tættere samarbejde lokalt.

Bestyrelsesforeningerne fremhæver, at det er de lokale bestyrelser og ledelser, som bedst er i stand til at løse de særlige udfordringer, der er i deres områder. Formand for Danske Erhvervsskoler Bestyrelserne, Søren Slotsaa, siger: Bestyrelsesforeningerne anbefaler ikke en bestemt samarbejdsmodel. Udfordringerne har forskellig karakter rundt om i landet. Derfor er det helt naturligt, at formen på samarbejdet besluttes decentralt. Det er de lokale bestyrelser og ledelser, der har fingeren på pulsen i deres eget område. .

Formand for bestyrelsesforeningen for social- og sundhedsskoler (B-SOSU), Hans Viggo Støving, bakker op og udtaler: Bestyrelsesforeningerne foreslår ikke en bestemt model, men anbefaler, at fremtidens institutionsstruktur understøtter selvejet, mangfoldigheden og at de unge fortsat skal have mange valgmuligheder mellem uddannelser med klare faglige profiler.

Formand for Gymnasiernes Bestyrelsesforening, Benny Dylander, konkluderer og siger: Bestyrelsesforeningerne har med rapporten sat fokus på de udfordringer, som uddannelsesinstitutionerne skal løfte i fremtiden for at opfylde regeringens målsætninger om, at 50 % af en ungdomsårgang skal tage en videregående uddannelse, og 95 % af ungdomsårgangen skal tage en ungdomsuddannelse i 2015. Det er ambitiøse mål som bestyrelsesforeningerne bakker fuldt op om. Vi er på vej, men for at komme det sidste stykke, skal der skabes bedre sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne gennem tættere samarbejde. Fremtidens institutionsstruktur er således afgørende for at opfylde de uddannelsespolitiske målsætninger.

Rapporten er overrakt til Undervisningsminister Bertel Haarder og kan læses på www.uvm.dk., eller på www.danskeerhvervsskoler.dk.

De fire bestyrelsesforeninger repræsenterer bestyrelserne på de selvejende ungdomsuddannelsesinstitutioner.

For yderligere oplysninger kan formændene for de fire bestyrelsesforeninger kontaktes:

Formand for VUC Bestyrelsesforeningen, Per Skovgaard Andersen, tlf. 40250218
Formand for Danske Erhvervsskoler Bestyrelserne, Søren Slotsaa, tlf. 40272111
Formand for Gymnasiernes bestyrelsesforening, Benny Dylander, tlf. 39611991
Formand for B-SOSU, Hans Viggo Støving, tlf. 26722001

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, 2001, 1991, regeringen, regering, Bertel Haarder, Danske Erhvervsskoler, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar