Et CEMS Business Project af CBS-studerende er blevet til en projektidé ved Maersk Tankers. Målet er, at skibe fremover skal kunne printe reservedele. Når en motor på et tankskib går i stå, og der mangler en reservedel, er det omkostningstungt for rederiet. Hvis der ikke er en reservedel ombord, må skibet vente på, at en ny reservedel bliver fragtet til skibet.
Det er både dyrt at fragte reservedelen, og omkostningerne ved at have et tankskib, der ikke bevæger sig, er også anselige. Bare fragten af en reservedel kan koste op til 5.000 dollars, sagde Markus Kuhn, Purchasing Manager ved Maersk Group Procurement Marine, til Maersk Post fra juli 2014.
Derfor har et hold studerende på CEMS Master's in International Management foreslået en løsning på problemet; 3D-printere.
Print ombord
I samarbejde med Maersk Tankers startede de studerende et forsøgsprojekt ved Maersk Tankers, der stadig er i gang. Ideen er at undersøge mulighederne for at tankskibe selv kan printe reservedele ved hjælp af en 3D-printer ombord på skibet. Eftersom det er en ny teknologi er der udfordringer, der skal løses, før ideen kan blive til virkelighed.
Stor læringseffekt
Peter Ørberg Jensen er studieleder for CEMS på CBS. Han mener, at projektet er et glimrende eksempel på det CEMS Business Project, som er en obligatorisk del af en CEMS Master's i International Management.
- Tanken er, at de studerende skal forestille sig, at de er en konsulentgruppe, der får en opgave og skal foreslå en løsning på reelle forretningsproblemstillinger. Eftersom projektet ligger sent i de studerendes uddannelse er det en kærkommen chance for dem at prøve sig af i praksis, siger Peter Ørberg Jensen.
I Danmark er virksomheder som A.P. Møller-Mærsk, Coloplast, Novo Nordisk og Arla Foods blandt partnervirksomhederne.
- Vi er glade for at have projekterne sammen med virksomhederne. Vi får rigtig god respons fra virksomhederne, og det har en stor læringseffekt for de studerende. Det er udfordrende, men det er meget givtigt for dem, siger Peter Ørberg Jensen.
Der er omkring 64 CEMS-studerende på en årgang på CBS og omkring 15 Business Projects med hold på fire/fem studerende med meget forskellige baggrunde.
CEMS er et uddannelsessamarbejde mellem 29 universiteter og handelshøjskoler verden over, der har til formål at uddanne morgendagens forretningsledere.
Læs mere her
tags: Danmark, uddannelse, EM, Arla, Møller-Mærsk, dollar, A.P. Møller-Mærsk, virksomhed, Novo Nordisk, omkostninger, teknologi, Mærsk, Coloplast, Management, forsøgsprojekt, studerende, Arla Foods, 2014,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar