Frank Nørgaard fra Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen i Herning og Asbjørn Levring fra Teknologisk Institut står bag ideen FutureCad, der fik tildelt 1. præmien i Venture Cups software-finale for et innovativt computerprogram, der skal bidrage til det offentliges digitalisering af infrastruktur og geografiske data ved at sammenføre og skabe overblik over bygningsinformation.
Trods sine kun 22 år har Frank Nørgaard et solidt kendskab til byggebranchen og højteknologisk projekteringssoftware. Han har blandt andet læst til bygningskonstruktør og bygningsingeniør og arbejder sammen med Asbjørn Levring med rådgivnings- og konsulentopgaver inden for Building Information Modeling, der er virtuelle modeller af projekterede byggerier, som giver mulighed for at trække data ud samt udføre avancerede simuleringer og beregninger direkte fra den virtuelle model.
- Konsulentarbejde for en række forskellige ingeniørvirksomheder har givet os et klart indtryk af, at der er et stort behov for at sammenføre og skabe overblik over bygningsinformation. På baggrund af det hul i markedet begyndte vi at arbejde på en softwareløsning, der skaber et bedre overblik over de nødvendige data, forklarer Frank Nørgaard.
Store fremtidsperspektiver
Frank Nørgaard og Asbjørn Levring mødte oprindeligt hinanden via Byggeriets Match, der er et netværk, som er etableret for at udvikle samarbejdet mellem de dygtigste studerende fra byggeriets højere læreanstalter og virksomheder inden for den danske byggebranche, så den praksisnære forskning bliver fuldt udnyttet til at skabe en højere kvalitet i byggebranchen. Sammen har de udtænkt FutureCad-systemet, der fik mange rosende ord med fra Venture Cups jurypanel.
- Hvis teamet kan levere et skarpskåret produkt, er der et betydeligt internationaliseringspotentiale, som kan drage nytte af Danmarks førende position inden for offentlig digitalisering, siger Niels Vejrup Carlsen fra SEED Capital, der investerer i nye forskningsbaserede virksomheder i Danmark og Sydsverige med fokus på biotek/medicotek, IKT og andre højteknologiområder.
I første omgang skal de to iværksættere have en testversion klar af programmet, og fra midten af 2010 er det ambitionen først at give udvalgte kommuner adgang til softwaren og senere andre offentlige virksomheder.
AU-HIH markerer sig stærkt
Frank Nørgaard læser til Business Development Engineer (BDE), og han er blot en af fire studerende fra BDE-uddannelsen, som er i finalen i Venture Cup, der er de danske universiteternes fælles konkurrence for idéer og forskning med forretningspotentiale.
- På uddannelserne til bygningskonstruktør og bygningsingeniør fik jeg hurtigt den opfattelse, at byggebranchen på en række områder ikke var særlig nytænkende eller innovativ. BDE-uddannelsens fokus på innovative tilgange, personlige kompetencer og udvikling af ledelseskompetencer er et godt afsæt for at starte egen virksomhed eller finde udviklingspotentialer i eksisterende produkter eller forretningsgange, siger Frank Nørgaard.
Om Venture Cup
Venture Cup er universiteternes fælles konkurrence for idéer og forskning med forretningspotentiale. Konkurrencen organiseres af 7 danske universiteter og drives for universitetsmidler med støtte fra private sponsorer (Grundfos, Novo, Awapatent og Ernst & Young) samt offentlige midler (bl.a. Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Erhvervs- og Byggestyrelsen samt Selvstændighedsfonden). Samlet uddeles kontante præmier for over en halv million kroner i løbet af konkurrencen. I alt er over 70 virksomheder startet siden den første Venture Cup i 2000.
Læs mere på Venture Cups website: http://www.venturecup.dk/composite-574.htm
Læs mere om bde-uddannelsen: http://www.bde.hih.au.dk
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar