fredag den 5. februar 2010

Nye uddannelser til detailhandlen

Nu starter de første kursister på Detailakademiet, som er et nyt tilbud om bedre uddannelse til detailbranchen. Detailakademiet vil gøre op med skoleskrækken i detailbranchen og gøre det attraktivt at blive indenfor branchen, der lider under kompetenceflugt. 22 detailkæder, en privat udbyder og 4 skoler er gået sammen om at udvikle et attraktivt uddannelsesforløb til medarbejdere i detailhandlen.

Detailbranchen er et af de få steder, hvor man som meget ung i løbet af få år kan gøre karriere og få lederansvar uden videregående uddannelse. Målrettet efteruddannelse af høj kvalitet skal gøre unge ledere dygtigere til at motivere deres medarbejdere.

Unge Retailere skal være rollemodeller
For de unge er der desværre ikke prestige i at stå i butik men det vil Detailakademiet med de nye uddannelser lave om på: Vi kan starte med at udskifte stå i butik med detailhandler eller retailer . Dygtige medarbejdere søger væk, frem for måske at stile mod at blive leder. Det er fordi rollemodellerne ikke er gode nok, og fordi tilbuddene om videreuddannelse ikke er gode nok. Hvis vi uddanner den store gruppe af ledere i detailhandlen, så de kan motivere deres medarbejdere til at komme videre i karrieren indenfor branchen, så kan vi måske redde detailhandlen fra kompetenceflugt og dårligt salg , mener Lars Bach, projektleder på KEA. Bedre muligheder for videreuddannelse kan være med til at give detailbranchen et statusløft og forhindre kompetenceflugt.

Opgør med skoleskrækken
Det er ikke nemt at få denne gruppe på skolebænken. Unge ledere i detailhandlen har behov for nogle andre former for undervisning end ren traditionel tavleundervisning. Det er en gruppe praktikere, der ikke kan se, hvorfor de skal lære en masse teori. For dem handler det måske om at gøre butikken klar til udsalg eller at ansætte en ny medarbejder i dag! Dér må vi i uddannelserne hele tiden bygge på deres praktiske erfaringer og udfordringer og søge nye undervisningsformer , fortæller projektleder Lars Bach fra KEA, Københavns Erhvervsakademi.
Meget af den viden der skal til, ligger hos medarbejderne i forvejen. Som udviklere af uddannelse skal vi sikre, at vi understøtter muligheden for, at den viden bliver anvendt på en bedre måde. Vi skal sørge for at teori bygges ovenpå praksis og ikke omvendt. De unge voksne skal faktisk lære at lære igen, for mange har måske dårlige oplevelser fra skolen. Med anderledes pædagogiske principper skal vi skabe de gode betingelser for læring og det med at gå i skole igen - ellers får vi dem ikke til at videreuddanne sig , mener Lars Bach, KEA.

Detailakademiet lægger karrierevejen
Detailakademiet arbejder med at udvikle nye undervisningsformer til målgruppen og opdatere indholdet på tre forskellige uddannelsesniveauer: Salgsassistentniveau - Retailuddannelsen, på Den Grundlæggende Lederuddannelse - Retail Management og på Akademiuddannelsen AU i Retail. På længere sigt vil vi gerne udvikle en Master in Retail , slutter Lars Bach.

For mere info kontakt Lars Bach, Detailakademiet, Københavns Erhvervsakademi på mail: info@detailakademiet.dk eller besøg www.detailakademiet.dk

Af Camilla Wittenkamp, KEA ledelse/efteruddannelse

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar