Repræsentanter fra danske studerende og videnskabsministeren har de sidste dage været i Budapest og Wien for at fejre 10 års jubilæet for Bologna-processen. Ideen bag er, at det skal være lettere at bevæge sig rundt mellem de europæiske uddannelser. Meget er nået, men der er stadig udfordringer.
Europæiske undervisnings- og forskningsministre har sammen med studerende, universitetsledere og andre samarbejdspartnere været samlet i Budapest og Wien for at fejre 10 års Bologna-samarbejde og lancere Det Europæiske Rum for Højere Uddannelse.
Formand for Danske Studerendes Fællesråd, DSF, Mikkel Zeuthen siger:
Selv om Bologna-processen kan fejre 10 års-jubilæum, er der mange ting, som aldrig er blevet ført ud i livet. Der er stadig store problemer med helt basale ting, som at få merit, hvis man skifter fra et uddannelsessted til et andet både mellem danske uddannelser, og hvis man vil på udveksling.
De studerende udgør hjertet i Bologna-processen, og vi må sikre en fortsat dialog med dem. Vi må reagere på deres kritik. Internationalisering og øget mobilitet for studerende og forskere er vigtigt, og det understreges også i det nye regeringsprogram, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.
En forudsætning er naturligvis, at de studerende kan stole på de uddannelser, der udbydes. Videnskabsministeren understregede derfor også nødvendigheden af, at kvalitetssikring fortsat er i fokus i Bologna-processen.
Derudover opfordrer videnskabsministeren sine 46 kollegaer og de mange samarbejdspartnere, der støtter Bologna-processen, til fremover at arbejde for, at der skabes det størst mulige samspil mellem uddannelse, forskning og innovation, og at der udvikles flere partnerskaber mellem universiteter og erhvervsliv således at Europa udvikler sig til en stærk og global konkurrencedygtig region.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem pressemedarbejder Charlotte Holst på 22 11 02 00.
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar