Kødklister, langtidsholdbare grøntsager og kvalitetsmærkning - behovet for at øge viden om fødevarernes kvalitet, ernæringsmæssige værdi og sikkerhed er større end nogensinde. LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet åbner nu for optag på Masteruddannelse i Fødevarekvalitet- og Sikkerhed.
Kan sund mad smage godt og se lækker ud Kan fødevarer produceres i store mængder, uden at det går ud over kvaliteten Kan vi reducere sygdomsudbrud og dødsfald som følge af bakterier i fødevarer Og hvorfor vejer forbrugernes fornuft nogle gange tungere end eksperternes viden Disse er blot nogle af de emner, der sættes i praktisk og videnskabeligt fokus, når LIFE lukker dørene op for masteruddannelsen i Fødevarekvalitet og -sikkerhed.
Fra flere sider ser vi, at der er et behov for vidensudvikling blandt de, som arbejder med fødevarekontrol, produktion og forarbejdning af mad. Problemer med fødevaresikkerheden fylder efterhånden meget i vores moderne samfund. Samtidig gør udviklingen af ny teknologi, stigende krav om masseproduktion, nye bakterier og ny viden, at vi i Danmark hele tiden bør styrke vores kompetencer i fødevareindustrien. Også på den politiske arena har vi brug for at udvikle vores konkurrencedygtighed i et internationalt perspektiv. Fra Københavns Universitets side vil vi gerne bidrage til at højne sikkerheden og kvaliteten af danske fødevarer ved at gøre den danske fødevaresektor bedre rustet, siger studieleder og lektor Jesper Lassen.
Sikkerhed og kvalitet i fødevarer er et anliggende, som berører os alle, og det er vigtigt, at der hele tiden er et flow af ny viden fra forskningsinstitutionerne ud i praksis i fødevarebranchen. Kvalitet og Fødevaresikkerhed er væsentlige konkurrenceparametre, og derfor er det vigtigt, at fødevarebranchen er helt fremme i førertrøjen, når det angår viden og praksis på området, siger Astrid Bork Andersen, chefkonsulent i DI Fødevarer og medlem af LIFE s aftagerpanel for fødevarer og ernæring, hvis medlemmer repræsenterer topposter i store danske fødevare- og medicinalvirksomheder samt styrelser og organisationer.
Fakta om Master i Fødevarekvalitet og -sikkerhed
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med DTU og Levnedsmiddelcentret og henvender sig til ansatte inden for alle dele af fødevaresektoren fra produktion og forarbejdning til distribution, rådgivning og bespisning på institutioner og restaurationer samt inden for den offentlige regulering og fødevarekontrol. Masteruddannelsen tilbyder specialisering inden for fødevaresikkerhed eller i ernæring & gastronomi. Studieforløbet lægger op til et tæt samarbejde med de studerendes ansættelsessted som led i bestræbelserne på at dyrke de tætte forbindelser mellem erhvervsliv, offentlige institutioner og forskning.
Ansøgere skal have en relevant mellemlang, videregående uddannelse samt mindst to års erhvervserfaring inden for fødevareområdet. Uddannelsen er en deltidsuddannelse, som kan følges sideløbende med almindeligt erhvervsarbejde, og den samlede uddannelses faglige niveau svarer til en kandidatuddannelse og er den eneste af sin slags i Danmark. Optagelsesfristen er 1 juli 2010 med studiestart 1. september 2010.
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar