Anne Birgitte Richard, nuværende lektor på Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet, tiltræder som professor på Dansk den 1. juni 2010.
Anne Birgitte Richard er født i 1950, mag.art. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet i 1974 og Dr. Phil. Fra Roskilde Universitet 2005. Anne Birgitte Richard modtog i 1976 Københavns Universitets guldmedalje for afhandlingen Kvindeoffentlighed 1968-75 .
Anne Birgitte Richard har været ansat på Roskilde Universitet siden 1980 og har udover at være studieleder flere gange også været programleder på forskeruddannelsesprogrammet Europæiske Kulturstudier.
På forskningssiden har hun deltaget i en række litteraturhistoriske projekter bl.a. Gyldendals Dansk litteraturhistorie , hun har været redaktionsmedlem og skribent på projektet Nordisk Kvindelitteraturhistorie og senest skribent på Gyldendals Dansk litteraturs historie , bind 3, perioden 1870-1920.
I perioden 1996-1999 deltog hun i det forskningsrådsfinansierede center Humanistisk Historieformidling , hvor hun bl.a. skrev om Litteraturhistorie mellem dannelse og formidling og om den litteraturhistoriske biografi. Hun har ligeledes været medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd/ Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation i perioden 1999-205.
En del af Anne Birgitte Richards produktion har ligget inden for kønsforskning, herunder hendes disputats Køn og Kultur fra 2005, for hvilken hun i 2006 modtog Krakaprisen.
Hendes seneste udgivelse er bogen Den urimelige kunst om tragediens former og de tragiske følelser (2010);
Anne Birgitte Richards nuværende forskning orienterer sig mod kønsteori, tværæstetik og mod overvejelser over nationallitteraturens status i fremtidens forskning og undervisning.
Anne Birgitte Richard tiltræder som professor i dansk litteratur 1. juni 2010. Tidspunktet for tiltrædelsesforelæsningen er fredag den 3. september 2010 kl. 13.00.
Dansk er et af RUC's store fag med mere end 400 indskrevne studerende. På Dansk uddannes mennesker til så forskellige arbejdsfunktioner som gymnasielærer, PR-medarbejder, kulturformidler, sproglig rådgiver og sprog- eller litteraturforsker.
Danskfaget er bemandet med 10 fastansatte forskere samt en række eksterne kræfter og forskerstipendiater, som bedriver forskning inden for områderne sprog, litteratur og medier. Faget er centrum for en bred vifte af forskningsaktiviteter inden for sprog- og tekstvidenskab, litteraturvidenskab og -historie, medieforskning og kulturstudier.
Læs mere her
tags: biograf, 1976, København, 2010, uddannelse, kunst, Københavns Universitets, Roskilde, 2006, Gyldendal, studerende, Forskning, sprog, videnskab, undervisning,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar