Yoh! Der er i hvert fald lagt op til, at dekan Kirsten Refsing og resten af panelet lever sig ind i rollen som rappere på konferencen Synergisium torsdag den 3. juni. Konferencen er nemlig tænkt som et opråb til humaniorastuderende, arrangeret af humaniorastuderende, der vil lade sig inspirere af hiphopmiljøets battles, hvor deltagerne udfordrer hinanden på ordekvilibrisme og spontan iderigdom. Og formen bliver ikke ved ideen, for der er inviteret en ægte rapper, der kommer og instruerer paneldeltagerne i, hvordan man freestyler sit budskab ud over rampen!
Det, der skal battles om på Synergisium, er ideer til, hvordan humaniora kan udvikle anderledes og nyskabende undervisningsformer, der lægger vægt på at få en praktisk dimension ind i uddannelserne:
- Da jeg begyndte på kandidatuddannelsen, begyndte jeg at tænke rigtig meget over, hvad jeg egentlig kunne bruge min uddannelse til, og det gik op for mig, at det var svært at skrive et CV ... For hvad kunne jeg egentlig ! Jeg følte virkelig, jeg manglede noget praktik, siger initiativtager Maibrit Mogensen, kandidatstuderende i dansk ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.
- Jeg talte med mine medstuderende og fandt ud af, at mange havde det på samme måde. Så vi må gøre noget, tænkte vi, og derfor sparker vi nu netværket HumEnzym i gang med henblik på at samle humaniorastuderende om at formulere deres kompetencer og afprøve ideer til projekter - det handler om at tage ansvar for egen læring.
Legeplads for kreative projekter
Maibrit Mogensen har selv deltaget i både JobLab, som er et karrieretilbud for humaniorastuderende under væksthuset Katalyst, og Copenhagen Welfare Challenge, hvor Københavns Kommune udskrev en idekonkurrence sammen med Københavns Universitet. Og hun siger, at de er gode eksempler på typer af praktiske tiltag, som netværket kan bruge til at styrke de studerendes tro på, at deres humanistiske kompetencer kan bruges i den virkelige verden:
- På danskstudiet lærer vi rigtig meget litteraturanalyse, og normalt sidder vi og bruger det på værker, vi finder i undervisningsregi. Men på Welfare Challenge fandt vi ud af, at vi kunne bruge de analyseredskaber på virkelig rapporter - og dermed bidrage til andres udlægninger og ideer med vores særlige vinkel på en problemstilling! Det er den slags succesoplevelser, vi gerne vil give humaniorastuderende i netværket.
Ideen til, at HumEnzym på den måde skal være en legeplads for kreative projekter, er dels hentet fra humanioras iværksættercelle Katalyst, der også har en paneldeltager, Marjanne Kurth, med på torsdag, og fra Det Naturvidenskabelige Fakultetsiværksætterpendant Katapult, hvor initiativtageren dér hedder Anders Grauslund - han deltager også torsdag.
Øvelsen er brainstorm
Ekstern lektor Morten Sloth og HR-konsulent Allan Eriksen fra Danfoss A/S fuldender panelet, der således bliver et breddestærkt panel af fem idé-leverandører, der ledsaget af et rap-ægte backbeat og kompetent hiphopbistand skal ryste humaniorafornyende ideer ud af ærmet som håndtegn fra en rapper.
-Ideen med rapperen er at lave en rigtig brainstorm-øvelse. Hip hoppens battles handler jo om at tænke hurtigt! Om at mærke beatet, der sætter lyrikken i gang - brainstorm, beat og lyrik går op i en højere enhed. Ideerne skal fyres af fra hoften uden alt for mange forbehold, siger Maibrit Mogensen.
Synergisium vil blive fulgt op af en arbejdsgruppe, de første deltagere i netværket, der vil nedskrive ideerne fra dagens panel og publikum i et manifest. Manifestet vil danne grundlag for et konstituerende møde i netværket HumEnzym den 20. juni - og derfra håber Maibrit Mortensen så, at netværket vil begynde at kaste workshoptilbud fx som arrangementer og møder med erhvervslivet eller tværfaglige projekter mellem studerende fra forskellige fakulteter.
Der er dags dato ca. 20 tilmeldte til Synergisium, der foregår i Bikuben Kollegiet, Amagerfælledvej 50, opg. A, 2300 KBH S. torsdag den 3. juni kl. 12-17. Tilmeldingenstår åben frem til arrangementsstart, men der er et begrænset antal pladser.
Læs mere her
tags: København, uddannelse, Amager, storm, erhvervslivet, kreativ, Bikuben, studerende, Danfoss, konkurrence, miljø, videnskab, HR-konsulent, undervisning, kandidatuddannelse, humaniora,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar