Adjunkt og ph.d. ved Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Valentina Tartari modtog mandag Det Frie Forskningsråds forskertalent-bevilling på en halv million kroner. Den italienskfødte adjunkt og ph.d. ved Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Valentina Tartari fik et anerkendende skulderklap mandag, da hun modtog den såkaldte Sapere Aude: DFF-Forskertalent-bevilling fra Det Frie Forskningsråd.
Den økonomiske støtte går til hendes forskningsprojekt "Hvordan påvirker sociale relationer universitetsforskeres videnskabelige produktivitet ". Projektet undersøger effekten af det sociale miljø på akademikeres forskningsproduktion.
Valentina Tartari bruger omorganiseringen af det Natur- og Biovidenskabelige fakultet på Københavns Universitet i 2012 til at analysere, hvordan de sociale relationer påvirker skabelsen af ny viden. Det sker ved en gennemgang af forskningspublikationer og karrieredata.
Omorganiseringen betyder nemlig, at der fra ledelsens side er blevet skabt nye faglige og sociale miljøer, som forskerne ikke selv har valgt.
- Det er en unik forskningsmulighed for mig. Normalt er det en fejlkilde i forskning på området, at man ikke ved, om forskere ansætter nye forskere, der minder om dem selv, eller om nyansatte forskere vælger at imitere den gruppe, de indgår i, fortæller Valentina Tartari.
Støtte sikrer udbredelse af forskning
Støtten er på en halv million kroner og fungerer som en ekstra anerkendelse til forskere, som i det forløbne år har modtaget et individuelt stipendium fra Det Frie Forskningsråd. Det fik Valentina Tartari i februar, da hun fik tildelt 1.783.776 kroner.
Sapere Aude-bevillingen skal gøre det muligt for forskertalenterne at danne netværk internationalt ved fx at gennemføre forskningsophold i udlandet eller deltage i internationale forskningskonferencer.
- Med den ekstra bevilling kan jeg sprede forskningen fra min oprindelige bevilling og få flere perspektiver på den, siger den 31-årige forsker.
For Valentina Tartari betyder ekstrabevillingen, at hun kan lave en fokusworkshop, hvor hun inddrager forskere fra andre fag, og at hun kan sponsere et spor ved DRUID-konferencen, der er Europas største konference inden for innovation.
I alt 40 yngre forskere har i år modtaget Sapere Aude Forskertalent-bevillingen.
Læs mere her
tags: Europa, København, økonomi, udland, 2012, produktivitet, videnskab, innovation, miljø, publikation, Forskning, Forsker, forskningsprojekt, Københavns Universitet,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar