torsdag den 22. maj 2014

Danskerne har fået jobsøgningslysten tilbage

En fjerdel af danskerne er aktivt jobsøgende, og samtidig vokser antallet af såkaldt passivt jobsøgende eksplosivt. Det betyder nye tiltag og alliancer hos jobportalerne. 27 procent af danskerne siger, at de i nogen eller høj grad er på udkig efter nyt job. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Wilke for Jobzonen. Men tallet er langt større, hvis man inkluderer de passivt jobsøgende, siger Jobzonens administrerende direktør Henriette Rhod Lassen. De passivt jobsøgende er en gruppe, som bliver mere og mere interessant i rekrutteringsøjemed i takt med, at den økonomiske krise aftager. De passivt jobsøgende er ikke opsøgende i deres jobsøgning, men følger med når der bliver slået ledige stillinger op.

»Vi har i de seneste fire-fem år oplevet, at arbejdstagerne klamrer sig til bordpladen i virksomhederne og ikke er særligt interesserede i at skifte til et nyt job. Det har betydet, at meget få har været aktivt jobsøgende. Nu er den økonomiske krise på retur, og det har gjort arbejdstagerne lidt mere risikovillige, og virksomhederne skal til at indstille deres radar lidt anderledes, når de skal finde de bedst egnede kandidater,« siger Henriette Rhod Lassen.

»Det ser man også meget tydeligt på jobportalerne. De største jobportaler – inklusiv Jobzonen – har haft travlt med at indgå alliancer med eksempelvis mediehusene. Mange virksomheder ønsker i dag at komme i dialog med de passivt jobsøgende, når de har ledige stillinger. De nye samarbejder gør det muligt for virksomhederne at annoncere deres ledige job dér, hvor de passivt jobsøgende befinder sig. Er man eksempelvis inde på Politikens hjemmeside, møder man et jobopslag og fristes måske til at søge nyt job. Det er lidt ligesom at gå i supermarkedet efter mælk, hvor man kommer hjem med langt mere, fordi man bliver fristet og inspireret på indkøbsturen,« siger Henriette Rhod Lassen.

Kun få er ordentligt forberedte, når drømmejobbet dukker op

Hvis man falder over det rette, ledige job, er det vigtigt at have sit cv klar, så man kan søge jobbet med det samme. Men mange danskere har ikke styr på deres cv. Over halvdelen (56%) af danskerne har ikke ændret deres cv i over et år, og en fjerdedel (26%) har slet ikke noget cv.

»Jeg synes, at tallet er overraskende højt, set i lyset af mobiliteten på det danske arbejdsmarked. Man bør løbende hente sit cv frem af skuffen og opdatere det. Man bliver i stigende grad eksponeret for ledige job –også selv om man ikke er aktivt jobsøgende – og falder man over det perfekte job, er det en klar fordel at have et opdateret cv. Det er adgangsbilletten til et nyt job, og vurderer rekrutteringskonsulenten, at cv'et ikke er fyldestgørende eller bærer præg af ikke at være gennemarbejdet, har man diskvalificeret sig selv på forhånd,« siger Henriette Rhod Lassen

I undersøgelsen deltog 661 personer i alderen 18-64 år.

For yderligere information venligt kontakt Jesper Kristoffersen på telefon 20 10 27 10


Læs mere her

tags: direktør, økonomi, portal, Politiken, virksomhed, supermarked, jobportal, jobsøgende, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar