onsdag den 28. maj 2014

Fokus: Motiverende ledelse

I en tid hvor mange virksomheder er nødsaget til at fyre medarbejdere pga. den økonomiske krise, står mange af de "blivende" medarbejdere tilbage med en følelse af usikkerhed, idet de ikke ved, hvor længe de kan få lov at beholde deres job. Som leder er det derfor vigtigt, at skabe en stemning, der kan motivere medarbejderne og dermed få sat arbejdsglæden tilbage på dagsordenen.

Motivation skaber bundlinje

Motivation handler om energi, retning og vedholdenhed, som alle er aspekter af handling og intention. Men måske mere essentielt er motivation højt værdsat som følge af dens konsekvenser: Motivation skaber produktion. Motivation har derfor en tydelig forbindelse til virksomhedens bundlinie. Medarbejdernes motivation er desuden afgørende for at realisere virksomhedens strategiske mål, og det er en central forudsætning i forbindelse med medarbejderudvikling.

I en arbejdsmæssig sammenhæng handler motivation om at skabe en særlig tilstand, for på denne måde både at skabe og fastholde en målrettet adfærd. En adfærd, der gerne skulle resultere i at medarbejderen præsterer noget bestemt – og måske endda yder en ekstra indsats. Men denne adfærd kan være svær at finde, når kollegaer er blevet fyret, og stemningen på arbejdspladsen er nedtrygt.

Tryghed tilbage på arbejdspladsen

Ledelsen skal derfor motivere medarbejderne, så de kan finde det meningsfulde i en arbejdsdag, der måske er præget af omstruktureringer og nedskæringer. Medarbejderen skal, for at blive motiveret, kunne se en positiv sammenhæng mellem anstrengelser, succes og belønning. Når medarbejderen oplever, at arbejdet er meningsfuldt vil dette give fornyet inspiration. Flere undersøgelser har vist, at der er en klar sammenhæng mellem engagement hos medarbejderen og dennes præstation. Men denne præsentation er også afhængig af, om ledelsen formår at skabe en tryghed på arbejdspladsen, så det meningsfulde ved arbejdet kan blive genskabt.

Den resultatorienteret HR funktion

Aktiv Kurser / Probaner udbyder HR Master–uddannelsen, som retter sig mod erfarne ledere, HR–ansvarlige projektledere m.fl. På kursusdagene bliver der sat fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, og du vil få værktøjet til, hvordan du som leder kan motivere dine medarbejdere, som kan være med til at forebygge stress og øge dine medarbejders arbejdsglæde.

HR Master–uddannelsen beskæftiger sig med de forretningsorienteret og strategiske sider af Human Ressource Managment, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen.

Se nærmere på http://www.probana.com/hrm.asp

De er endvidere altid velkommen til at kontakte Aktiv Kurser / Probana på tlf. 45 76 58 58.
 

Læs mere her

tags: økonomi, uddannelse, virksomhed, stress, energi, Probana, medarbejderudvikling, strategi, projektleder, motivation, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar