lørdag den 3. maj 2014

Finansministeriet gemmer sig bag konsulentrapporter

Regeringen vil spare over 300 mio. kr. på ungdomsuddannelserne, men vil ikke diskutere konsekvenser for de studerende eller de berørte uddannelsesinstitutioner. På erhvervsskolerne kan de fleste af pengene kun hentes på kvaliteten i undervisningen. En række henvendelser til både Finans– og Undervisningsministeriet for at få uddybet de politiske bevæggrunde har ikke ført noget med sig.

Både Finans– og Undervisningsministeriet henviser vedholdende til en rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Deloitte, der viser, at der er væsentlige besparelser at hente på ungdomsuddannelserne, hvis man opretter en række administrative fællesskaber. Rapporten er imidlertid fyldt med så mange fejl, både faktuelle og metodiske, at de foreslåede besparelser er baseret på et forkert grundlag. Det har dog ikke fået regeringen til at ændre kurs; besparelserne skal gennemføres alligevel.

Danske Erhvervsskoler finder det uheldigt, at Finansministeriet ukritisk bruger sådanne rapporter som argument for at gennemføre besparelser på ungdomsuddannelserne. Desuden finder Danske Erhvervsskoler det beklageligt, at Finansministeriet ikke vil kommentere den kritik, vi har rejst i forbindelse med Deloittes rapport. Tilliden til Finansministeriet svækkes, når sådanne besparelser gennemføres på baggrund af forkerte analyser og uden forudgående politisk diskussion af konsekvenserne for uddannelserne. Kvaliteten i uddannelserne svækkes nemlig alvorligt, hvis besparelser i den størrelsesorden gennemføres.

"Finansministeriet har ikke selv fremført saglige eller faglige argumenter for, at der skal spares på ungdomsuddannelserne. De gemmer sig bag en konsulentrapport købt ude i byen for skattekroner og henviser til Deloittes konklusioner, der viser et besparelsespotentiale. Imidlertid har Danske Erhvervsskoler og flere andre inklusive et velrenommeret revisionsfirma gennemhullet Deloittes konklusioner, beregninger og metoder, men lige lidt har det hjulpet. Regeringen vil spare på uddannelsesområdet, uanset at grundlaget ikke er til stede", siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.
 

Læs mere her

tags: direktør, politi, uddannelse, regeringen, penge, regering, Danske Erhvervsskoler, undervisning, Undervisningsministeriet, studerende, uddannelsesinstitution,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar