torsdag den 15. maj 2014

Tekniske uddannelser vokser kraftigt i popularitet

Næsten 20 procent flere søger i år optag på de tekniske uddannelser til installatør. En fremtid som installatør er blandt de uddannelsesmuligheder, der oplever allerstørst vækst, viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. - Det er dejligt, at stadigt flere dygtige unge søger videre inden for branchen. De tekniske erhverv har brug for mange og høje kompetencer hos fremtidens ledere og iværksættere, som skal gennemføre bl.a. den grønne omstilling, automatisere industrien og opretholde en høj kvalitet i det voksende antal tekniske installationer, siger underdirektør Tina Voldby, arbejdsgiverforeningen TEKNIQ.

Samlet voksede søgningen til de toårige installatøruddannelser med 18 procent fra 2013 til 2014. Stigningen fordeler sig med 21 procent på linjen for stærkstrøm og 11 procent for vvs.

Jobmulighederne efter endt uddannelse er oveni særdeles gode. Installatører har desuden mulighed for at læse videre på ingeniøruddannelserne.

Uddannelserne kan tages på erhvervsakademierne i ni danske byer: København, Slagelse, Nykøbing Falster, Odense, Vejle, Esbjerg, Herning, Hadsten og Aalborg.

Læs mere her

tags: København, direktør, Esbjerg, Vejle, uddannelse, 2013, Odense, Herning, Aalborg, Slagelse, Nykøbing, arbejdsgiver, ingeniøruddannelse, Forskning, 2014, Forskningsminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar