onsdag den 7. maj 2014

Nyt inden for efteruddannelse

Lederrollen og de betingelser, ledere og personaleansvarlige skal fungere under, har forandret sig meget i løbet af de sidste år. Med udgangspunkt i de krav og betingelser, der stilles til moderne ledere, er det nødvendigt, at danske virksomheder giver deres ansatte ordentlige muligheder for at udvikle sig. Danske ledere og andre personaleansvarlige må følge med de strømninger, der præger det danske arbejdsmarked.Ledelses og personaleområdet er kendetegnet ved, at arbejde og uddannelse ikke er to forskellige ting, men istedet en integreret del af samme hverdag. Og det står de fleste virksomheder klart, når de skal fastlægge deres læringsbehov, at elearning kan skabe sammenhæng mellem læring og og arbejde.

Korte kurser nytter ikke. Der er blandt landets uddannelseschefer og personalechefer bred enighed om, at korte etdages eller tredages kurser er spild af tid. Det er en god mulighed for at komme lidt ud og få lidt godt at spise, møde nogle mennesker og måske få lidt inspiration med hjema, men rent tidspilde ift. hvis man virkelig ønsker at lære noget.

Sådan siger Aktiv Kurser / Probana, der for 11 år siden påbegyndte et omfattende samarbejde med førende kræfter fra Handelshøjskolen, MBA og universitet omkring gennemførelse af blended learning uddannelser (e learning + kursusdag)for erhversfolk, herunder både topledere, direktører, ledere, personaleansvarlige, konsulenter og chefsekretærer.

"Der er vel i al beskedenhed tale om en af efteruddannelsesområdets allerstørste succeser i nyere tid": Siger en talsmand fra Aktiv Kursers uddannelsesredaktioner, og fortsætter: "Vi har i dag mere end 800 erhvervsfolk som studerende i døgnet online. Næsten samtlige af landets største private & offentlige virksomheder & institutioner er repræsenteret på vores 20 forskellige online uddannelser, som strækker sig lige fra topledelse & strategiplanlægning til kommunikation, psykologi & personaleledelse, HR."

Som leder og personaleansvarlig bombarderes man dagligt med mange forskelligartede informationer om og krav til, hvordan en moderne leder ideelt set skal være. Men én ting er der bred enighed om: Korte kurser og konferencer nytter ikke, når der er behov for at lære og forstå faglige discipliner inden for ledelses og personaleområdet! Det er mildest talt at smide penge ud af vinduet!

"Hvis man vil netværke, inspireres og måske ud og få lidt godt at spise, så er det helt fint at deltage på et af de etdags eller tredags kurser, korte internater, konferencer, osv., som i dag udbydes af et væld af forskellige virksomheder. Men er man bare en lille smule erfaren og ønsker man virkelig viden, indsigt og forståelse inden for en given ledelsesdisciplin, et ledesværktøj eller en arbejdsmetode, så er det mildest talt spild af tid med disse korte seancer, som vi ser så ofte hos en række af vores kolleger": Siger Aktiv Kurser, og de ved, hvad de taler om. Mere end 3000 kursister fulgte en eller flere uddannelsesforløb hos dem sidste år. "To budskaber og en vittighed er alt ofte, hvad deltagerne erindrer kun få uger efter de korte kursusforløb. For otte år siden valgte vi selv en gang for alle at gøre op med tanken om endags og tredages kurser. Vi indså dengang, ligesom nu, at virksomhederne skulle have "value for money" og ny viden med hjem efter de havde været på kursus hos os. Ellers kom de ikke igen. Og sidstnævnte er i dag kimen til vores succes. Mere end 50 % af de virksomheder, som deltager på vores uddannelser i dag, er gengangere."

"I dag beder vi alle deltagere udfylde en kompetenceprofil inden de starter på en uddannelse eller et kursus hos os, og inden deltagerne møder op til en kursusdag eller forelæsning, skal hver deltager have forholdt sig til grundlæggende undervisningsmateriale via vores e learning platforme inden for det område, der skal undervises i. Således sikrer vi, at alle er på samme niveau inden undervisningen starter, og dermed undgår vi at undervisningen sinkes af irrelevante og overflødige spørgsmål fra deltagere, der ikke har den basale forståelse. Der er typisk fire uger imellem kursusdagene. Tidsforbruget er ca. 15 timer om måneden. Hvert modul afsluttes med en prøve, mens selve uddannelsen afsluttes med en eksamen alle i form af en case analyse, som giver deltagerne mulighed for at afprøve teorierne i ´praksis´, kombineret med multiple choice tests samt onlinesparring med medstuderende samt personlig feedback fra vores undervisere."

Aktiv Kurser / Probanas uddannelser griber i denne tid fat i de aktuelle forandringsvilkår og udfordringer, som danske ledere og personaleansvarlige pt. står over for De vilkår og udfordringer, som hver dag har konsekvenser for både organisationer, ledere og ansatte. Uddannelserne gennemføres i tæt samarbejde med undervisere fra de videregående uddannelser og fagfolk og eksperter fra erhvervslivet, hvilket gør det muligt for virksomhederne at få ny viden og inspiration til at forny sig og dermed forblive konkurrencedygtige.

Når de store forandringer ruller igennem organisationerne, øges kravene især til kommunikation, forståelse og ledelse. Forandringer såsom fusioner, nedskæringer, omfattende strukturændringer, omorganisering af arbejdet, nye krav til opgaveløsning og kvalitet osv. er bla. de områder, som Aktiv Kurser / Probana sætter fokus på lige nu.

http://www.probana.com/akursuskatalog.asp
 

Læs mere her

tags: direktør, Handelshøjskolen, uddannelse, virksomhed, penge, erhvervslivet, personaleledelse, efteruddannelse, Probana, psykologi, kommunikation, strategi, organisation, ledelsesdisciplin, arbejdsmetode, kursusforløb, undervisning, arbejdsmarked, uddannelseschef, studerende, videregående uddannelse, undervisningsmateriale, konkurrence, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar