torsdag den 8. maj 2014

Regeringen slækker på effektiviseringskravene til sig selv, men fastholder dem over for ungdomsuddannelserne!

Mens ungdomsuddannelserne skal spare over 300 mio. kr. gennem oprettelsen af en række administrative fællesskaber eller administrative servicecentre, så slækker regeringen på effektiviseringskravene til egne ministerier og institutioner. Regeringen accepterer nemlig, at den planlagte besparelse på 470 mio. kr. bliver væsentligt lavere end beregnet, ligesom ideen om, at besparelserne ligger i større administrationsenheder, bliver undergravet, når en række mindre enheder i Jylland alligevel får lov til at leve videre.

"Nu har vi i Danske Erhvervsskoler ad flere omgang bevist, at besparelsespotentiale på ungdomsuddannelserne ikke findes og er baseret på udregningsmetoder, der ikke holder, alligevel vælger regeringen at gennemføre besparelserne. Det er tankevækkende, at de er nødt til at slække på kravene til egne ministerier og institutioner. Betyder det, at de påståede besparelsespotentialer ikke findes, eller at effektiviseringerne ikke lader sig gennemføre alligevel Meget tyder på, at man selv har erkendt, at de eksterne konsulentfirmaers beregninger ikke holder. Det er svært at forstå, hvorfor regeringen insisterer på, at der skal spares på ungdomsuddannelserne, når man ikke kan leve op til de samme krav selv", siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.

Finansministeriet har fået konsulentfirmaet Deloitte til at udarbejde en rapport, der viser, at der er væsentlige besparelser at hente i de statslige institutioner, hvis man opretter en række administrative fællesskaber i staten. Analysen, der konkluderer, at der findes et besparelsespotentiale på 312 mio. kr. på ungdomsuddannelserne, er imidlertid fyldt med så mange fejl, både faktuelle og metodiske, at de foreslåede besparelser er baseret på et forkert grundlag. Alligevel skal besparelserne på ungdoms–uddannelserne gennemføres, mens regeringen lader egne ministerier og institutioner slippe billigere.

"Nu har vi igennem et år seriøst indgået i arbejdsgrupper med Undervisningsministeriet omkring de administrative fællesskaber, og vores konklusion har været, at det påståede besparelsespotentiale på 312 mio. kr. ikke er opnåeligt. Vi har selv gennemprøvet og gennemregnet Deloittes resultater og metoder, og konklusionen er den samme: Besparelsespotentiale af det omfang findes ikke. Gymnasierne, SOSU og VUC fik revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers til at gennemgå Deloittes beregninger, og de kom frem til den samme konklusion", siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.
 

Læs mere her

tags: direktør, uddannelse, Jylland, regeringen, regering, Danske Erhvervsskoler, Undervisningsministeriet, Coop,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar