mandag den 26. maj 2014

Regeringen svigter ungdomsuddannelserne!

Danske Erhvervsskoler udtrykker enorm skuffelse over, at regeringen vælger at fastholde besparelserne på ungdomsuddannelserne trods talrige beviser på, at grundlaget for besparelserne ikke eksisterer. Helt konkret betyder det, at ungdomsuddannelserne skal spare over 300 millioner kroner de kommende år.

"Det er eleverne på de danske ungdomsuddannelser, der kommer til at betale regningen for regeringens besparelsesforslag. Det er der ingen som helst tvivl om! Og det er ekstremt skuffende set i forhold til de mål, regeringen selv har fremlagt om, at 95 % af en ungdomsårgang senest i 2015 skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Det virker ikke, som om der er en strategi for uddannelsessektoren i dette land, ud over at der skal spares! Og det bringer os ikke nærmere noget som helst andet end forringelser på uddannelserne", siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.

Finansministeriet har fået konsulentfirmaet Deloitte til at udarbejde en rapport, der viser, at der er væsentlige besparelser at hente på ungdomsuddannelserne, hvis man opretter en række administrative fællesskaber. Rapporten er imidlertid fyldt med så mange fejl, både faktuelle og metodiske, at de foreslåede besparelser er baseret på et helt forkert grundlag. Alligevel lægger regeringen op til at gennemføre besparelser på over 300 mio. kr. på ungdomsuddannelserne på de kommende års finanslove bl.a. for at finansiere aftalen om kriminalforsorgen. På erhvervsskolerne kan pengene kun hentes på kvaliteten i undervisningen.

"Det er skuffende, at Finans– og Undervisningsministeriet i den grad gemmer sig bag konsulentrapporter, når der skal spares på uddannelsesområdet. Og det er dybt problematisk, at fastholde besparelserne, selv om det viser sig, at rapporten bygger på fejlagtige analyser og metoder. Det er et helt legitimt politisk valg at ville skære i uddannelsessektoren. Det kan man være enig eller uenig i. Men regeringen burde i det mindste være ærlig omkring sine besparelser i stedet for at gemme sig bag fejlagtige rapporter. Politik på denne her måde er useriøst og ikke hvad vi forventer af en ansvarlig regering", slutter Lars Kunov.

 

Læs mere her

tags: direktør, politi, uddannelse, regeringen, penge, regering, Danske Erhvervsskoler, strategi, undervisning, Undervisningsministeriet, finanslov,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar