mandag den 5. maj 2014

Effektivt værktøj hjælper jobcentre, a-kasser og andre aktører

Krisen kradser, og mange står over for et karriereskift. JobSpor er et it–værktøj, der afklarer den enkeltes kompetencer og jobønsker og matcher dem med det rette job. Som noget nyt får den le–dige links til aktuelle oplysninger fra beskæftigelsesregionerne om beskæftigelseschancer og fla–skehalsstatus for de enkelte job. Mange jobcentre, andre aktører og a–kasser anvender JobSpor, og programmet er nu tilføjet helt nye muligheder, der optimerer de lediges chance for at komme i relevant beskæftigelse.

Krifa Kristelig Fagbevægelse er en af dem, der bruger JobSpor til at håndtere den vanskelige situation med en eksplosivt stigende ledighed, mangel på arbejdskraft på nogle områder, og på længere sigt en mindre arbejdsstyrke.

En øjenåbner for jobchancer
"JobSpor fungerer som en øjenåbner. Det er programmets største force. Det åbner ganske enkelt op for en lang række af muligheder, som medlemmet ikke tidligere selv var opmærksom på. Der–med får de ledige flere interessante spor at følge med deraf følgende større chance for at havne i et job, der matcher deres kompetencer og interesser," siger Henri Hummelmose Brorson, der er uddannelseskonsulent i Krifa. "Vi kan se, at vores kunder, der har gennemgået det, får en aha–oplevelse. Dette viser noget om, at programmet gør en forskel."

"JobSpor giver de ledige masser af muligheder for at komme videre i afklaring og jobsøgning. JobSpor er spækket med faktuel information om jobindhold og uddannelseskrav, og direkte link fra den lediges jobønsker til aktuelle ledige job på både Jobnet og Jobindex serverer relevante joban–noncer på et sølvfad," fortæller Henri H. Brorson.

Job er målet
JobSpor er udviklet af virksomheden Studie og Erhverv, der løbende udvikler programmet og til–passer det til situationen på arbejdsmarkedet. "Det seneste nye er et særligt jobtermometer, der helt præcist viser beskæftigelsesmuligheder og flaskehalsstatus på de enkelte job," fortæller direk–tør Henrik Søeberg fra Studie og Erhverv. "Jobtermometeret er udviklet for at imødekomme de krav, der stilles til jobcentre, a–kasser og andre aktører om en målrettet indsats for at få de ledige hurtigt i job. Og for at besætte de ledige stillinger, det er så svært at få folk til på trods af den stigende ledighed."

"JobSpor har en pædagogisk metode, som appellerer til alle. Ved hjælp af spørgsmål, billeder og smileys bliver brugeren guidet igennem et forløb, der ender med konkrete jobåbninger", siger Henri H. Brorson. Jobkonsulenterne kan nu umiddelbart se, hvilke ledige der ønsker job med aktuelle, regionale beskæftigelsesmuligheder og flaskehalsstatus. Det giver en betydelig administrativ lettel–se også i jobcentrene, der slipper for at foretage gentagne manuelle søgninger. Det giver mere tid til samtaler med de ledige og til jobformidling.

Bedre samtaler bedre resultater
JobSpor medvirker til at effektivisere og kvalificere samtalerne med de ledige. Henri H. Brorson mener ikke, at JobSpor erstatter en samtale med en dygtig jobkonsulent. Men den kvalificerer samtalen og forkorter forløbet. "Når kunden har været igennem JobSpor, er samtalen med jobkon–sulenten allerede i gang. Man kan sige, at programmet erstatter nogle af de spørgsmål, som job–konsulenten ellers skulle have stillet. Den tid, som jobkonsulenten har med den ledige, bliver altså bedre udnyttet, og samtalen når længere."
 

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, arbejdsmarked, arbejdskraft, jobcentre, karriereskift, JobSpor, beskæftigelse, Krifa, Kristelig Fagbevægelse, uddannelseskrav, jobønsker, jobformidling, jobkonsulent, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar