Unge DJØFere pynter mere på CVet
Antallet af unge DJØFere, der arbejder gratis som frivillig under studierne eller på dagpenge for at få et job, er steget markant siden 2010.
Læs mere her
Nyuddannede akademikere strømmer til ledighedskøen
Godt hver tredje nyuddannede kandidat inden for samfundsvidenskab og humaniora kan se frem til at gå ledig et år efter eksamen. Fagforeninger og arbejdsgivere vil indføre en ny støtteordning for at få flere i arbejde.
Læs mere her
Hver anden arbejder i ferien
<span>52 procent af danskerne svarer på arbejdsmails i sommerferien. Lige så mange bruger den første uge på at geare ned fra arbejdslivet. Det viser en ny undersøgelse, om konsulenthuset Hartmanns har foretaget blandt 470 ansatte i danske virksomheder. Undersøgelsen viser også, at hele 64<br />procent ikke slukker arbejdsmobilen i sommerferien.</span> <div> <span> <br /> </span> </div> <div> <span>»At hele to tredjedele af respondenterne har deres arbejdsmobil åben i sommerferien manifesterer den udvikling, vi ser på arbejdsmarkedet i dag, hvor arbejdsliv og fritid flyder sammen, og man i stigende grad er 'på' hele tiden,« siger administrerende direktør i Hartmanns Anne-Mette Ravn.</span> </div> <div> <span> <br /> <span> <h1>Udvikling går hurtigt<br /></h1> </span>»At næsten halvdelen svarer ja til, at de er mere tilgængelige for deres arbejdsplads i sommerferien på mobil eller mail i dag i forhold til for tre år siden, understreger blot, hvor hurtigt udviklingen går. Arbejdet i mange jobs kan ikke længere afgrænses til ét fysisk rum og ét defineret tidsrum.«<br /><br /></span> </div> <div> <span>Anne-Mette Ravn vurderer, at det ikke nødvendigvis har en negativ effekt, at man har sin arbejdsmobil åben i sommerferien, idet 83 procent har svaret, at de gearer ned med det samme eller inden for den første uge i sommerferien. </span> </div> <div> <span> <br /> </span> </div> <div> <span>»Danskerne er måske blevet bedre til at håndtere fritiden, hvor man samtidig er tilgængelig for arbejdspladsen, « siger direktøren og anbefaler, at man skal være tydelig i sin forventningsafstemning med kollegaer og leder om, hvorvidt og hvornår man må kontaktes i ferien. På den måde får man en bedre ferie og kollegaerne og lederen ved, hvad du har brug for. </span> </div>
Læs mere her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar